Voor iedere wijnliefhebber die de basisbeginselen wil leren!

Een zeer interessant en leerzaam online masterclass om kennis te maken met de online cursussen of om cadeau te geven! 

Verrijk je Kennis

Altijd Online bereikbaar

Thuis meeproeven

Leer Wijn en spijs van de sommelier

Waarom doe je mee? Techniek van Wijnproeven

Verrijk je wijnkennis, verbeter je proefvaardigheden en ontwikkel je smaakpalet met de online cursus 'Techniek van Wijnproeven'. Leer over kleur, smaakprofielen, druivenrassen en wijnspijs combinaties. Geschreven door Sommelier Luc met jaren ervaring in de gastronomie, biedt deze flexibele cursus een boeiende en gemakkelijke manier om de kunst van het wijnproeven te ontdekken.

"Super leuk georganiseerd; veel geproefd en veel geleerd! Luc vertelde ook veel over smaak combinaties van wijn met eten wat we erg interessant vonden. Deze cursus is zeker aan te raden!"

Belangrijkste kenmerken

Tijdens deze Online masterclass komen de volgende onderwerpen aan bod:

Kleur en smaakprofielen 

Onderscheiden van geur en smaak

Druivenrassen en eigenschappen

Uitleg en ervaar invloed glas

Wijnspijs combinaties maken 

Introductie Techniek van wijnproeven

Of je nu een beginner bent die de basisbeginselen wil leren of een enthousiaste proever die zijn proefvaardigheden wil verbeteren, deze online cursus is ontworpen om jouw wijnervaring naar een hoger niveau te tillen.


Stap in de fascinerende wereld van wijnanalyse, waar je kleuren, smaken en aroma's zult ontdekken en leren onderscheiden. Leer hoe je het perfecte glas kiest, wijnspijs combinaties maakt en de subtiele nuances van verschillende druivenrassen en vinificatiemethoden begrijpt. 


Klaar om je zintuigen te prikkelen en je passie voor wijn te vergroten? Schrijf je vandaag nog in en laat de techniek van wijnproeven tot leven komen!

Christine

In een paar uur toch veel geleerd en geproefd! We zijn helemaal enthousiast en gaan nu voor de cursus.

Oktober 2022

Wat maakt ons Anders

De online cursus 'Techniek van Wijnproeven' een verfrissende en boeiende benadering van het leren en verbeteren van je wijnproefvaardigheden, waardoor het zich onderscheidt van andere cursussen op dit gebied.

Interactieve en speelse aanpak

In plaats van droge theorie biedt deze online cursus een interactieve en speelse benadering van wijnproeven. Je leert op een boeiende manier wijnen analyseren en ontdekt je eigen smaakpalet.

Focus op wijnspijs combinaties

De cursus behandelt ook het maken en proeven van wijnspijs combinaties. Dit aspect voegt een extra dimensie toe aan je wijnproefervaring en leert je hoe je wijnen kunt combineren met spijs en bereidingstechnieken van spijs voor een nog betere smaakbeleving.

 

Praktische tips & tricks

Naast theoretische kennis biedt de online cursus praktische tips en tricks om je proefvaardigheden te verbeteren. Dit stelt je in staat om de opgedane kennis direct toe te passen en jezelf te ontwikkelen als een bedreven wijnproever.

Begeleiding van een sommelier

Sommelier Luc, met meer dan 20 jaar ervaring een expert op het gebied van wijn, begeleidt je tijdens de online cursus. Zijn ervaring en inzichten zorgen voor een diepgaande en betrouwbare leerervaring.

 

Onze Prijzen

Basic

Online 'Techniek van Wijnproeven'

47.00

Onbeperkt online toegang tot 'Techniek van Wijnproeven'

Package Deal

online + wijnen

132.00

85.00

Gratis toegang tot online 'Techniek van Wijnproeven' 

Gratis 6 Proefomschrijvingen van de sommelier

Gratis verzenden t.w.v. € 12,50


Te betaalt alleen de 6 wijnen t.w.v. € 85,- om thuis te proeven!

100% Smaakgarantie 

TEVREDENHEID
100% 
garantie

We zijn ervan overtuigd dat je waardevolle kennis en vaardigheden zult opdoen tijdens deze cursus. Mocht je echter niet tevreden zijn met de inhoud of ervaring, laat het ons binnen 14 dagen na inschrijving weten en we zorgen voor een volledige terugbetaling. Jouw tevredenheid staat bij ons voorop en we streven ernaar om jou een hoogwaardige en bevredigende leerervaring te bieden.

Vaak gestelde Vragen 

Wat is de duur van de online cursus 'Techniek van Wijnproeven'?

De cursus duurt ongeveer 1-3 weken. Hoe snel je alles doorleest en de proefopdrachten afwerkt is aan jou. 

Moet ik een bepaald niveau hebben om deel te nemen aan de cursus?

Nee, de cursus is geschikt voor zowel beginners als wijnliefhebbers. Het is ontworpen om je vaardigheden te verbeteren, ongeacht je huidige kennisniveau.

Zijn er aanvullende kosten voor de cursusmaterialen?

Nee, de kosten voor de cursusmaterialen zijn inbegrepen in de inschrijvingskosten. Je hebt toegang tot alle benodigde informatie en hulpmiddelen binnen het cursusplatform.

Worden er live sessies of webinars aangeboden tijdens de cursus?

Hoewel er geen live sessies of webinars zijn in deze zelfstudiecursus, zijn er mogelijkheden om deel te nemen aan discussieforums of groepsdiscussies met medecursisten om ervaringen te delen en vragen te bespreken.

Kan ik de cursus op mijn eigen tempo volgen?

Ja, je kunt de cursus volgen op een tempo dat bij jou past. Het is een zelfstudiecursus, dus je kunt de materialen bekijken en de opdrachten uitvoeren op momenten die voor jou handig zijn.

Kan ik vragen stellen aan de instructeur tijdens de cursus?

Ja, er zal een mogelijkheid zijn om vragen te stellen en feedback te ontvangen. Er wordt een communicatiekanaal geboden waar je jouw vragen en opmerkingen kunt delen.

Kan ik de cursus blijven bekijken nadat deze is voltooid?

Ja, nadat je de cursus hebt voltooid, blijf je toegang houden tot het cursusmateriaal. Je kunt de inhoud opnieuw bekijken en als naslagwerk gebruiken.

Welke wijnen zit in het pakket?

Speciaal voor cursisten hebben we een wijnpakket samengesteld.

INHOUD VAN DIT WIJNPAKKET:

  • Verdejo Miluva, Valdecuevas, Rueda, Spanje
  • Viognier Very, Anne de Joyeuse, Limoux, Frankrijk
  • Chenin Blanc, Babylon’s Peak, Swartland, Zuid-Afrika
  • Syrah, Domaine le Plos, Languedoc, Frankrijk
  • Carmenère, Palomar, Central Valley, Chili
  • Cabernet Sauvignon, Estate Grown 1884 Bodegas Escorihuela, Argentinië

Let op: De inhoud kan afwijken vanwege beschikbaarheid. We zorgen er dan altijd voor dat je een vergelijkend of beter alternatie mag ontvangen.

Ontdenk meer Online wijncursussen en Masterclasses 

>